SCTV Produksi Film ”THE PHILOSOPHERS”


Dukungan untuk menghasilkan tontonan menarik terus dilakukan SCTV. Sebuah film berkelas internasional bakal diproduksi dalam waktu dekat. Adalah THE PHILOSOPHERS , judul film tersebut. Tak tanggung-tanggung sejumlah pemain asing yang kerap nongol di film-film ternama seperti Harry Potter, terlibat pada film yang mulai syuting di berbagai tempat di Indonesia awal Juli tersebut.
Sebut saja Bonny Wright, Freddie Stroma, Daryl Sabara, Sofie Lowe, Rhys Wakefield dan James D`Arcy. Tak ketinggalan campur tangan sutradara dan produser ternama seperti Cybill Lui, George Zakk serta John Huddles.Sementara Cinta Laura ditunjuk menjadi pemain dalam negeri yang menemani mereka. Demikian diketahui dalam jumpa pers di SCTV Tower, Jumat (24/6).
Menurut Direktur Program dan Produksi SCTV Harsiwi Achmad, pihaknya bangga dapat bekerjasama mendukung film berkelas internasional ini.Pasalnya bukan hal mudah memperoleh kepercayaan dari mereka untuk memproduksi film dengan lokasi syuting di Indonesia.
“Ini merupakan makna penting bagi dunia televisi dan perfilman.Sebab tim penggarap THE PHILOSOPHERS percaya dan yakin melakukan syuting di sini dalam jangka waktu cukup lama. Ini luar biasa karena kalau mendatangkan artis Hollywood aja biasa tapi mereka mau syuting cukup lama di sini,” ujarnya.
Selain itu di balik pembuatan film ini, SCTV juga berharap film tersebut dapat menjadi media promosi mengenai Indonesia utamanya budaya sehingga menjadi daya tarik turis mancanegara untuk berkunjung.
“Efeknya luar biasa kalau pakai film dibandingkan dengan misi budaya. Di sini kita promosikan budaya. Sehingga bakal didatangi oleh pemain-pemain luar negeri untuk berbuat di sini terutama film Hollywood. Pun dengan mengajak pemain lokal, dapat belajar untuk membuat film berkelas internasional,” kata Harsiwi.
Sayangnya, baik SCTV maupun pendukung film dengan genre thriller psikologi tersebut enggan menyebut lokasi syuting dilaksanakan.

Cinta Laura Perankan Utami

Keterlibatan Cinta Laura dalam film The Philosophers dipastikan tidak akan mengganggu rencana kuliahnya di Amerika pada Agustus mendatang. Karena sesuai rencana, syuting bakal selesai sebelum keberangkatannya ke negeri Paman Sam itu.
“Itu (kuliah) pasti nggak mungkin dicancel. Tapi ini syuting selesainya 11 Agustus dan aku pergi ke Amerika 13 Agustus. Jadi dua hari sebelum berangkat ke Amerika ini sudah selesai syutingnya, so everything is alright dan aku mulai university 29 Agustus. Jadi masih ada banyak waktu,” ungkap Cinta Laura saat dijumpai di SCTV Tower, Jumat (24/6).
Cinta lolos casting untuk film The Philosophers, yang digarap melibatkan bintang internasional dan akan diputar di seluruh bioskop dunia. Pemainnya sendiri berasal dari Australia dan Inggris. Cinta pun merasa mendapat kejutan besar dengan kesempatan itu, di mana akan memerankan tokoh Utami.
“Sebenarnya ini sangat surprise karena tiga minggu yang lalu ada yang telepon aku, kalau ada film Hollywood kalau mau syuting di Indonesia dan aku bilang really, ya…ya…. Mereka bilang mereka milih kamu casting untuk film ini dan aku bilang oke-oke. Aku bilang mami aku dan aku casting aku perankan yang namanya Utami. Sebenarnya ada 3 artis lain yang ikut casting untuk film ini terus akhirnya aku yang dapat filmnya dan sekarang aku syuting film ini,” kisah Cinta Laura .
Cinta pun punya keinginan untuk memperkenalkan Indonesia ke dunia, karenanya kesempatan itu dimanfaatkan sebesar-besarnya. Apalagi proses syutingnya banyak memanfaatkan lokasi-lokasi yang indah di beberapa daerah di Indonesia.
“Aku sangat senang karena aku ingin membuat Indonesia bangga dan meski film ini konsepnya very internasional tapi mereka bakal nge-syut banyak daerah-daerah Indonesia yang beautiful. Banyak laut gunung dan kampus. Ini akan sangat bagus,” pungkasnya.

Film The Philosopher, immediately attract the attention of journalists in Indonesia.
June 24, 2011

The reason is that the film is a Hollywood production, involving producers and foreign filmmakers, as well as the cast who have been involved in large-scale Hollywood productions.

This excitement was created about 2-3 weeks ago, when one actor in the Harry Potter series, Bonnie Wright, said in an interview she will be filming in Indonesia.

Boleh.com tried to do a little investigation and get various information about this film (own story)

The Philosopher, the film proved to be a production of SCTV, along with Hollywood producer, George Zakk and Cybill, this afternoon held a press conference, related to filming starting tomorrow (Saturday, June 25, 2011).

Located on SCTV Tower, 19th floor, Senayan City complex, a press conference of The Philosopher, was attended by the party of SCTV, the producer and the entire cast.

There is a Programme Director and the Production of SCTV, and Alfin Harsiwi Achmad Surya Atmaja, producer George Zakk and Cybill, director John Huddles, and the cast as Bonnie Wright, The Commander actor James D’arcy, former Spy Kids actor Daryl Sabara, Freddy Stroma, Sophie Lowe, Sanctum actor Rhys Wakefield, Indonesia and actress Cinta Laura Kiehl.

In the press conference, representatives of SCTV, Harsiwi Achmad, said they were very proud to participate in the collaboration, directly supports the production of The Philosophers, a Hollywood film class at the same time doing shooting at several places in Indonesia.

“This collaboration has significance to the world of television and film Indonesia. It’s not easy to gain trust so that the tenants of The Philosophers teams are sure to do the filming in Indonesia in the long term,” he explained in a press release Harsiwi.

Further Harsiwi explain this is a widescreen project and will be screened throughout the world, not only in theaters in Indonesia. However, when asked relates to freeze while playing a Hollywood terkain import taxes, Harsisiwi replied, “We’re optimistic. Obviously this film will get a distributor of world-class film. The film is still a long process, filming tomorrow, and then pass through various stages of production of other . So it is still long. However, we are optimistic will be aired in Indonesia. ”

Still according to Harsiwi, through the medium of The Philosophers, Indonesia get the opportunity to promote the name of Indonesia in the world of international cinema. And a promotional event that Indonesia has a natural and beautiful scenery, for seekers of natural attractions and natural.

So Harsiwi added, would be very strange if the movie is filming in Indonesia, it can not be aired in Indonesia.

“Wong shooting in Indonesia, the cook did not play here,” joked Harsiwi.

Meanwhile, producer George Zakk and Cybill, and director John Huddles said the film will be is about 20 teenagers who attended an international school in Jakarta, which follows a philosophy class. They consist of various nations and be taught by a teacher (to be played by James D’Arcy).

They then obtain a job, and an experiment of the teacher. Of the 20 students, they receive the kind of tests and then will choose 10 people, to then improve the human race against the threat of nuclear danger.

John Huddles, the film will also air-thriller genre and will be filming at various places in Indonesia.

When Boleh.com try to confirm the facts we can be that they will be filming around Central Java and East Java, Huddles smiled and said, “We will be filming in beautiful places, including in one of the temple.”

The Philosophers will start filming tomorrow and will take approximately seven weeks.

Neither party or parties SCTV own film crew was still covering the various details related to this project. They reasoned want to maintain the confidentiality and security film and crew, and promised to provide an opportunity to provide further information. In fact, they do not allow reporters to interview the actors.

Whatever it is, we enthusiastically look forward to hearing from this movie.

Source

June 16, 2011
Harry Potter star Bonnie Wright melakoni filming her latest movie, The Philosopher.

As we said before, The Philosopher is to be filmed in several places of Indonesia.

Places include Jakarta, Mount Bromo and the Prambanan Temple.

“The location will be in Jakarta, Mount Bromo and the Prambanan Temple.Application for a license have been received and his crew have got the visa here,” said Hadi Nurwan Section Movie Section Foreign non-story, when contacted via telephone by Boleh.com, yesterday.

The number of film crew is not too large, only about 30 people. This data was obtained from the number of visas that have been out of the Foreign Ministry.

The film will reportedly begin filming in late June or early July to August 2011.

Ini ada beberapa foto pas para CAST ke Jakarta termasuk Bonnie Wright

Advertisements
Categories: anythings! | Tags: , , | 3 Comments

Post navigation

3 thoughts on “SCTV Produksi Film ”THE PHILOSOPHERS”

  1. yudhy

    shoting perdananya kapan ya dimana tempatnya

  2. Chubs Loly

    syutingnya sedang dijadwalkan karena, cinta laura sedang sibuk mengurusi kuliahnya, bonnie juga sibuk dengan premier dan yang lainnya pun begitu.. nanti kalo ada kabar lagi pasti di post kok 😀

  3. mantap dah….go Indonesia Go….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: